|
מתכונים
במיה טריה, יש ערבית-קטנה ויש אסיתית גדולה וארוכה. שמן זית,מלח ים, הרבה שום פרוסעלי כוסברה קצוצים...
זהו מתכון סלט נבטים פשוט מאד ובריא מאוד! מעולה לכל ה"חצי עצלנים" מבשלי בריאות מתחילים או כאלה הסובלים מחוסר זמן כרוני (-:
להרתיח מים בסיר עם מלח,לנקות את האספרגוס עם קולפן,להכניס רק כאשק המים רותחים ל 6,7 דקות וסנן את המים,וקרר אתו במים קרים או מי קרח.
פעם ראשונה שאכלתי מלוחייה, הייתה כששיפצתי את הבית והפועלים הערבים סיפרו לי עליה אחר כך גם הביאו לי לטעום והיו סקרנים לראות איך אני אצליח להתמודד עם ההכנה שלה (-:
בסיר חם מבשלים את האורז הייבש ומערבבים,מוסיפים מים ומלח ומבשלים רגיל.עד שאין מיים או 20,25,דקות סוגרים את האש ומחכים עם המיכסה סגור לפחות 15 דקות,מוסיפים את הירק הקצוץ והשמן זית מערבבים ומגישים.
מבשלים פריקה עם קצת מלח וחלק מכמות הקינמון,והמים עד שאין מים בערך 20,30 דקות, סוגרים אש ומחכים עם מיכסה סגור עד שהיא מתקררת ומעבירים לקערה.
מערבבים טוב את חומרי הבשר ובודקים את הטעם.משטחים בתבנית רחבה עם הידים ומהדקים,אפשר גם בפירקס,מעל פרוסות עגבניה ובצל, להכניס לתנור בחום גבוה
בסיר רחב מכניסים בצל וג'הי, גזר,צימוקים, חומוס וקינמון,מערבבים טוב, מניחים על הירקות את האורז המושרה והמתובל ולא מערבבים...
בסיר מרתיחים מים ומבשלים את הירקות מראש,כל סוג בנפרד, (ולא לבשל יותר מדי.) מצננים את הירקות אפשר במים קרים, מחממים וואק ומקפיצים את הירקות, מוסיפים את הרוטב ומגישים חם,
שוטפים את המלפפונים, חותכים בחצי ומוציאים את החרצנים בעזרת כפית קטנה. משרים אותם בקערה עם מלח ל 10 דקות ומסננים.
חותכים לפרוסות אלכסוניות דקות, חותכים גם את הבצל באלכסון ודק, מועכים שום, קוצצים כוסברה ומכניסים הכל לקערה, קולים את הצ'ילי
לוקחים סיר מסננים אליו את ציר המרק ומחממים אותו,מוסיפים את הירקות ,אצות והפטריות עם מי ההשריה שלהם,מוסיפים סויה לפי הטעם שלכם ומורידים לאש קטנה. המרק מוכן מתי שהפטריות והגזר מספיק רכים לאכילה.
|