תזונאית הוליסטית
בישול והדרכה בתזונה וצמחי מרפא
לבשל בריא
בישול בריא ע
בישול בריא ע
בישול בריא ע
בישול בריא ע
בישול בריא ע
בישול בריא ע

מלוחייה:(מלוכייה)

מלוחייה:(מלוכייה)
פעם ראשונה שאכלתי מלוחייה, הייתה כששיפצתי את הבית והפועלים הערבים סיפרו לי עליה אחר כך גם הביאו לי לטעום והיו סקרנים לראות איך אני אצליח להתמודד עם ההכנה שלה (-:
מקור המלוחייה במצרים והמטבח הפלסטיני (פלחים), העונה שלה בקיץ, היא מלאה בסיבים תזונתיים מסיסים המייצרים ריר החשוב למערכת העיכול ולכן היא טובה מאד לאנשים עם מערכת עיכול רגישה.

המתכון:
קונים צרורות של עלי מלוחייה - עלים ירוקים (עדיף אורגני) לפחות 5 צרורות, ומורידים את העלים לקערה
 ושוטפים היטב.
חומרים- הרבה שיני שום 7,8 (1 ראש שום) קצוצים
שמן זית
1 כף כוסברה טחונה
2 לימונים לסחוט למיץ
מלח
חלקי עוף - גרון,כנפיים או מה שיש  (לצמחונים- ציר מרק ירקות)

הכנה:
מכינים מרק מהעוף עם בצל וקצת שום,מסננים כדי שהמרק יהיה צלול ושומרים להמשך.(מכינים ציר מרק עוף)
קוצצים את העלים הירוקים ומכניסים לסיר גבוה,מוסיפים הרבה שום ואת ציר מרק העוף.
מכינים את התבלינים על מחבת - שום קצוץ,כוסברה ושמן זית עד שהכל אחיד וקצת זהוב ומוסיפים לסיר המרק. מערבבים היטב ומוסיפים מלח,מבשלים עוד 15/20 דקות על אש קטנה.
מוסיפים את הלימון ומגישים ליד אורז בסמטי או יסמין.
 


להזמנת סדנה ולקבלת פרטים נוספים:
tivonet